Chelow Kebab, Iran
Kebab rodem z Persji. Serwowany w towarzystwie ryżu i pomidorów.Czas przygotowania 30minut
Składniki
- baranina lub wołowina (400g)
- bułka tarta (20g)
- jedna duża posiekana cebula
- kilka małych pomidorków koktajlowych
- masło (20g)
- kurkuma (10g)
- cynamon
- kolendra
- chilli (według uznania)
- ryż
Przygotowanie
Zmielić mięso i dodać do niego pozostałe składniki (oprócz pomidora, kurkumy i masła). Wszystko dokładnie wymieszać. Uformować w podłużny kształt. Smażyć jak kotlety mielone lub grillować. Ugotować ryż i wymieszać z kurkumą. Podpiec lub grillować pomidorki. Na ciepły ryż połóż masło I gotowe!
Zmielić mięso i dodać do niego pozostałe składniki (oprócz pomidora, kurkumy i masła). Wszystko dokładnie wymieszać. Uformować w podłużny kształt. Smażyć jak kotlety mielone lub grillować. Ugotować ryż i wymieszać z kurkumą. Podpiec lub grillować pomidorki. Na ciepły ryż połóż masło I gotowe!
fot/al-abraaj.com
Bardzo fajny pomysł na bloga :)
OdpowiedzUsuńBiorę przepis i może uda mi się przygotować go na obiad :D
mlwdragon.blogspot.com
historiaadam.blogspot.com
Ciekawe pomysł na bloga... oryginalny ^^
OdpowiedzUsuńja osobiście uwielbiam kebaby *,* więc na pewno będę wpadała częściej :D
zapraszam do mnie ;)
http://anuula.blogspot.com/
fajny blog to mój
OdpowiedzUsuńwww.thebest2000.blog.pl